21 Mayıs 2013 Salı

Traceper Versiyon : 1. 0 Google Play Store'da

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız insan takibi temeline dayanan sistemimizin sonunda ilk sürümünü Google Play Store'da yayınladık.İnsanların birbirlerini aktif olarak takip edebilmesine dayanan bu sistemle aynı zamanda buluşmak istediğiniz bir arkadaşınıza sizi harita üzerinde yönlendirerek götürüyor.

Temel çalışma prensibi olarak telefonun yada tabletinizin GPS özelliğinden faydalanarak konum almak ve bu konumu merkez havuzumuza yollamaktır.Bu bilgi sadece sizin izin verdiğiniz ve sizinle arkadaş olan kişilerle paylaşılacaktır.Eğer GPS özelliğini sürekli aktif olarak tutmak istemiyorsanız yada telefonunuzun bu özelliği yoksa ağdan konum alma hizmetinden de faydalanabilir siniz.

Şimdi size kısaca özelliklerinden bahsetmek istiyorum

Kolay kayıt ve hemen kullanma : Telefonunuzda ki facebook bağlantısını kullanır ve bir defalığına bilgileri alıp kaydeder.Bundan sonraki girişler de hiçbir işlem yapmadan devam edebilmenizi sağlar.

Açılışta otomatik konum yollama özelliği kapalıdır.Sizi bu konuda uyarır ve isterseniz hemen açma işlemini gerçekleştirebilir siniz.


Traceper konum bilgisine eriştiği zaman, harita üzerinden otomatik olarak bulunduğunuz konuma odaklanır ve bu bilgiyi merkezi server sistemine aktarır.


Ana Ekran 3 Temel tablodan oluşur 
Nerede : Haritanın olduğu bölümdür ve tüm harita üzeri işlemleri bu bölümde gerçekleşir
Ben : Kişisel ayarlarınızı ve program ayarlanın yapıldığı bölümdür.
Arkadaşlar : Sizin bilgilerinize erişme yetkisi olan ve sizinde onların bilgilerine erişebileceğiniz kişilerin listesidir.


Arkadaşlar bölümüne tıklandığında bir kişi arama ve arkadaşlık isteği yollama işlemi yapılabilir.


Arkadaş listenizde seçili olan herhangi bir kullanıcının üzerine uzun basılı tutunca karşınıza çıkan ekranda 


1- Takip et : Arkadaşını takip etmek için tıklaman yeterli






2- İzler geçmişi : Arkadaşının bırakmış olduğu izlerin tarih ve saatlerine göre listesi, Önceki ve sonraki ile listede ilerleyebilirsiniz.



3- Sil : Arkadaşlıktan çıkarma işlemi.


Arkadaş listei üzerinde gördüğün facebook iconu , facebook taki arkaşlarından traceper kullananları görüntülemek ve kullanmayan arakaşlarına davet göndermek için kullanabilirsin.



Arkadaşlar yanındaki sosyal iconuna tıklayarak(Ortadaki) aynı anda harita üzerinde görüntüleyebilirsin!





Arkadaşlar listesinde , herhangi bir arkadaşın üzerine bir kez tıkladığında, İlgili arkadaşın o anki yada son olarak göndermiş olduğu konumu harita üzerinde görüntülenir. İcona tıkladığında arkadaşın ile arandaki rotayı belirler ve sana aradaki uzaklığı ve bu uzaklığı kat edeceğin süreyi bildirir.




Traceper Team

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder